Ontdek

Eten, Ontdekken & Ervaren

Alleen de beste restaurants en de leukste plekjes

Doen

Leuke dingen ondernemen

Zien

Prachtige uitzichten

Eten

De beste culinaire tips

De Veluwe

Wandelen & fietsen op Veluwe . Het Nationaal Park de Veluwezoom heeft een oppervlakte van 5.000 hectare, genoeg te beleven dus! In het Nationaal Park leven verschillende grote zoogdieren zoals de edel- en damherten, Schotse hooglanders en wilde zwijnen. De Veluwezoom staat bekend dat er zeldzame vogels voorkomen, maar wist je dat 6 van de 7 in Nederland inheemse reptielensoorten voorkomen in het park? De Veluwezoom is op meerder plekken te betreden van zonsondergang tot zonsopgang. Voor meer info veluweactief.nl

ETEN

Eten om de Lathumsehoek bij Italiaan La Viestana. www.laviestana.nl "Het restaurant dat wij in 2020 openden hebben wij de naam gegeven van ons kleine dorpje in het zuiden van Italiƫ. Ons doel is om alle smaken en onze liefde voor koken naar Lathum te brengen. Voor alle liefhebbers van de Italiaanse keuken in Nederland. Onze gerechten zijn gebaseerd op authentiek en 100% Italiaanse producten. Zoals extra virgin olijfolie, cheeses, zelfgemaakte pasta en liqueurs. Deze producten zijn afkomstig van kleine producenten voor de ambachtelijke smaak. Zelfs onze wijnkaart is door ons samengesteld met de lekkerste wijnen uit onze streek. Zodat we jullie kennis kunnen laten maken met het prachtige Puglia. Wij wensen jullie een diner met heerlijke gerechten en wijnen. Hartelijk dank van de La Viestana Familie"

Rhederlaag

Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag heeft alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 350 hectare aan wateroppervlakte is Rhederlaag een geliefd oord voor watersporters. Op 5 minuten afstand van onze woning bevind zich een strand.

Eten

Grand Cafe Rugers Een mooi plekje aan het Rhederlaag. U kunt hier heerlijk lunchen, diner en/of borrelen. Tevens kunt u hier Sups huren om over het mooie Rhederlaag te gaan. Voor meer info www.grandcaferutgers.com

Eten

Brasserie Zoetzand Op 1 minuut lopen van onze accommodatie vind je Brasserie zoetzand, www.zoetzand.nl "Zoetzand Brasserie is de plek om even tot jezelf te komen en te genieten van onze keuken, onze gastvrijheid en onze locatie in de directe omgeving van Duiven, Westervoort, Zevenaar, Arnhem of Velp. Onze ambitie is dat aan een bezoek aan onze brasserie een mooie herinnering achterblijft. "

Huis te Lathum

Huis te Lathum is een rijksbeschermd adellijk huis en voormalige havezate bij het dorp Lathum in de gemeente Zevenaar. Het huis is sinds 1966 Rijksmonument en ingeschreven onder nummer 8148. De oudste delen zijn vijftiende-eeuws en de wapensteen is van 1562. De eerste concrete gegevens van het huis stammen echter al uit 1355.